De 6 beste klassiekers in een N/A jasje

De 6 beste klassiekers in een N/A jasje

‘Tournée Minérale’ blies in 2024 zeven kaarsjes uit!

Voor Tropaholic het uitgelezen moment om voor een maand in Nonaholic te veranderen. Maar hoe kan je nu klassiekers uit de cocktailwereld omvormen tot een non-alcoholische versie? Wij geven hier het antwoord.

De Faux-groni

De moeder der cocktails wordt wel eens gezegd, de Negroni. Evenredige verdeling van campari, vermout en gin. Ook hier vervangen we de gin door de Seed Lip 94. We voegen daar evenveel Versin N/A Vermouth aan toe en dezelfde hoeveelheid San Pellegrino Sanbittèr. Dit geeft een bittere, maar toch zeer luxueuze cocktail zonder gebruik van één druppel alcohol. Een perfecte cocktail tijdens Tournée Minérale om vriend en vijand mee te verrassen.

Zelf proberen? Alle ingrediënten vind je hier! 

Margarita

De Margarita is een uitgelezen cocktail tijdens een warme zomer. Maar kan zeker genuttigd worden tussen een warm gezelschap. Een goede margarita moet ijskoud hebben, dus genoeg ijs is hier zeker de boodschap. De basis van een Margarita is een goeie scheut limoensap en ook bij deze N/A versie is dit niet onbelangrijk. Neem verse limoenen en puur er 20 ml limoensap uit. Tequila vervang je idealiter door Seedlip Grove, maar kan ook met Seedlip 94. Een theelepel suikersiroop (idealiter agave siroop) maakt het geheel af. Goed shaken en serveren in een glas waarvan de rand met zout is voorzien.

 

Spritz variation #13

De Spritz is al een tijdje een populaire cocktail, en hier bestaan ondertussen al redelijk wat variaties op. We hebben onze fantasie losgelaten op de klassieke spritz en hebben er een kleine variatie op gemaakt. Een mengeling van een Spritz en een Paloma. We nemen 50ml Seedlip 94 als basis in een groot Gin Tonic glas gevuld met genoeg ijs en voegen daar Franklin & Sons Ltd Pink Grapefruit Tonic Water aan toe. Afwerken met een mooie schijf pompelmoes maakt het geheel een aantrekkelijke en lekkere Spritz variation.

The Valentines Cocktail

Een eigen creatie gebaseerd op de Raspberry Kiss die we voorzien hebben voor Valentijn, maar in een non-alcoholische versie. Deze cocktail, die de bitterzoete kant van liefde weerspiegelt, is de perfecte verrassing voor Valentijnsdag. Het wordt samengesteld op basis van 50ml Versina N/A en 50 ml Seedlip, waardoor het een heerlijke en evenwichtige mix van smaken is. Het wordt afgetopt met de Franklin & Sons Ltd Raspberry Lemonade. Dit allemaal samen geeft een set van verrassende smaken die nog een bitterzoete nasmaak laten.

 

Espresso Martini

Een Martini is een puur sang alcoholische drank ? Nope. De klassieker onder de martini’s de Espresso Martini is even lekker zonder alcohol als met. Het secret ingridient is hier Seed Lip. Seed Lip is niet zomaar een N/A vervanger van een gin, maar een basis met zorgvuldig uitgekozen kruiden om van je Espresso Martini een ware feest voor je zintuigen te maken.

Maak een goeie straffe espresso van 50ml, voeg daar 50ml Seedlip 94 aan toe, en 15ml suikersiroop (hier kan je ook varianten met vanille of chocolade suikersiroop gebruiken). Shake goed gedurende 45 seconden en giet het voorzichtig in een martini glas en klaar is kees.

The Spice Tody

Zijn warme cocktails ook cocktails ? Wij vinden van wel. Een leuke versie hiervan is de Spice Tody, een warme cocktail op basis van Seedlip 94 aangevuld met citroensap, honing en afgetopt met warm water. Hier komt geen shaker aan te pas, maar wel warm water. Giet 50 ml Seedlip 94 samen met 15 ml citroensap en 15ml honing. Dit alles mag afgetopt worden met warm water. Ideaal om tijdens de koude februari te serveren.

Zelf proberen? Alle ingrediënten vind je hier!

 

Terug naar blog